سعی کنید وبلاگ خود را بروز  نگه دارید:

یک برنامه کاری مشخص و مدون در انتشار و به روزرسانی وبلاگ  خود داشته باشید اکثر وب‌لاگ های مهم دنیا از این امر پیروی می‌کنند بدین صورت می توانید حرفه ای عمل کنید و برای کار خود برنامه ریزی داشته باشید ؛ از سویی بازدیدکننده پس از مدتی می‌داند که کی وبلاگ شما به روز می‌شود و اسردرگم نمی‌شود ؛  انتشار مرتب، نشانه حرفه گری و نظم شماست و از طرفی نظم را برایتان به ارمغان می‌آورد

 

بروز نگه داشتن نه بهرقیمتی:

برخى از وبلاگ  نگاران بر این باورند اگر وبلاگ را در فواصل زمانى کوتاه، مرتب به روز کنند، وبلاگ ایشان به عنوان یک وبلاگ فعال شناخته خواهد شد. به همین دلیل بدون بررسى دقیق روى مطالب، تنها در پى ارسال نوشته هاى جدید به هر طریقى هستند و قصد دارند یک شبه ره صدساله را طى کنند.

این قبیل وبلاگ نگاران پس از مدتى اگر در نوشتن و تهیه مطلب با مشکل مواجه شوند دست به دامن مطالب دیگران مى شوند و حاضر هستند به هر قیمتى وبلاگشان را به روز و در خیال خودشان فعال نگه دارند. حال آنکه یک وبلاگ مى تواند به صورت هفتگى یا حتى با فواصل زمانى بیشتر از آن به روز شود اما با مطالبى استوار، محکم و مهمتر از همه خلق شده توسط خود نویسنده.

حرکت در حوزه و موضوع تخصصی:

در یک وبلاگ فعال اصولاً بین مطالب وحدت رویه به چشم مى خورد. خط مشى نویسنده به خوبى مشخص است و نوشته ها اغلب داراى موضوعات مشخص و مرتبط به هم هستند. بعضاً دیده مى شود وبلاگ نگاران با ارسال مطالب گوناگون در موضوعات مختلف و بى ربط سعى در متنوع کردن آن دارند که امرى بى فایده است. بهتر است وبلاگ نویس زیاد از این شاخه به شاخه دیگر نپرد و موضوعات مطالبش حول محور مشخصى نگاشته شده باشند.

اصل اول در طراحی وبلاگ ارزش قائل بودن برای وقت بازدید کننده است. به این معنا که نباید وقت وی را با مطالب غیر مربوط و کسل کنند پرنمود که نتیجه ای جز دلسردی و عدم نیل به موفقیت در بر نخواهدداشت. برای رسیدن به چنین هدفی باید بدقت بازدید کننده گان را شناخت و هدف یابی نمود.

محتویات غنی:

محتویاتی که شامل کلمات کلیدی، هدف مند و با رعایت اصول نوشته شده باشند، باعث افزایش رتبه در موتورهای جست وجو می شوند.  همان طور که شیوه نوشتاری غلط باعث راندن بازدیدکنندگان خواهد شد و وجود نداشتن کلمات کلیدی رتبه شما را در موتورهای جست وجو پایین خواهد آورد. شیوه نوشتار اولین راه تاثیرگذاری بر روی بازدیدکننده ای است که تازه به وبلاگ شما مراجعه کرده است، بنابراین توجه دقیق و کافی به محتویات وبلاگ به طور معمول موجب افزایش بازدیدکننده‌گان خواهد شد.

 

وبلاگ با قالب زیبا ؛ کم حجم بدون کدهای خسته کننده

یک وبلاگ نویس حرفه اى که قصد دارد وبلاگى فعال را منتشر کند باید قالبى منظم و کم حجم براى وبلاگش تهیه کرده و از به کار بردن تصاویر و کدهاى خسته کننده و سنگین جداً بپرهیزد. برخى وبلاگ نویسان به زیبایى وبلاگشان خیلى اهمیت مى‌دهند، این موضوع ماهیتاً بسیار خوب است اما باید دانست زیبایى فقط در تجمل بیش از حد خلاصه نمى‌شود و گاهى اوقات یک وبلاگ با ظاهرى آراسته و شیک اما کم حجم و ساده، خیلى بیشتر نظر مخاطبان را به خود جلب مى‌کند.

 

بخشهای جنبی وبلاگهای فعال

از دیگر خصوصیات یک وبلاگ فعال بخش هاى جانبى آن هستند. اگر در یک وبلاگ تنها نوشته هاى نویسنده منتشر شود و هیچ گونه تنوع و ابزار جانبى وجود نداشته باشد، آن وبلاگ بسیار خسته کننده خواهد بود. از این رو، وبلاگ نویسان به راه اندازى قسمت هاى فرعى جدا از محتواى اصلى وبلاگ جهت متنوع کردن آن مى پردازند. بخش هایى مانند یک فتوبلاگ که همانند یک آلبوم عکس عمل مى کند، لینکدونى، تماس و آشنایى با نویسنده، لینک دوستان، جملات و سخنان قصار و...

در وبلاگ چه مطالبی هست

به بازدیدکنندگان وبلاگ خود بگوئید که در وبلاگ شما چه مطالبی را خواهند دید.

بازدیدکنندگانی که به وبلاگ شما مراجعه می‌کنند بایستی در ابتدا بتوانند بفهمند وبلاگ شما چه مطالبی به آنها ارائه می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود در بخشی از وبلاگ "درباره ما" یا "درباره این وبلاگ" را قرار دهید. در این بخش‌ها می توانید به اهداف خود و همچنین مطالبی که دروبلاگ ارائه می‌شود اشاره کنید.

 

سرعت بارگذاری صفحات  وبلاگ مناسب باشد

مطمئن باشد که وبلاگ شما با سرعت مناسبی دیده شود.  هیچ بازدیدکننده‌ای وبلاگی را که زمان دیده شدن آن زیاد است، دوست ندارد. اینگونه وبلاگ ها معمولا قبل از اینکه کاملا دیده شوند بسته می‌شوند. بدلیل اینکه بازدیدکننده‌گان ترجیح می‌دهند وقت خود را در وبلاگ هایی صرف کنند که سریع دیده می‌شوند.

افرایش سرعت دیده شدن

برای افزایش سرعت دیده شدن وبلاگ به نکات زیر توجه کنید :

 1.       استفاده از تصاویر بزرگ، انیمیشن فلش و یا برنامه های جاوا و یا تعداد بنرهای زیاد می‌تواند تاثیر منفی بر روی سرعت دیده شدن وبلاگ شما داشته باشند.  در مورد انمیشین فلش و برنامه جاوا وسواس بیشتری به خرج دهید.

2.       استفاده نامناسب از جداول در طراحی سایت/وبلاگ می تواند تاثیر منفی داشته باشد. بعنوان مثال قرار دادن کل صفحه در یک جدول ، تاثیر نامناسبی در سرعت  دارد.

3.       قراردادن حجم زیادی اطلاعات در یک صفحه هم مناسب نیست. در صورتیکه می‌خواهید اطلاعات زیادی را در یک مورد خاص ارائه کنید، آنرا تقسیم کرده و در چند صفحه به هم پیوسته ارائه کنید.

4.       استفاده از سورس کد تادرست HTML و یا خطای برنامه نویسی در سایت/وبلاگ هم زمان دیده شده سایت/وبلاگ را افزایش می‌دهد.

خوانایی  وبلاگ افرایش دهید

خوانائی وبلاگ خود را با رعایت نکات زیر افزایش دهید :

1.       فونت متونی وبلاگ خود را به گونه ای استفاده کنید که خوانا باشد. بهترین فونت اندازه ۱۰ تا ۱۲ می‌باشد.

2.       سعی کنید از یک نوع فونت در ارائه محتوای وبلاگ خود استفاده کنید. برای زبان فارسی فونت تاهوما ( همین فونت متن مقاله ) یکی انتخاب مناسب است. استفاده از فونتهای دیگر فارسی که در همه سیستمها وجود ندارد، باعث می شود کاربران مختلف نتوانندوبلاگ را با فونت مناسب ببینند.

3.       سعی کنید از جملات بلند استفاده نکنید. درک مطلب یک متن با جملات کوتاب بسیار ساده تر از جملات بلند است.

4.       سعی کنید از تصاویر پس زمینه کمتر استفاده کنید. استفاده از متن با تصویر پس زمینه می تواند باعث کاهش خوانائی وبلاگ شما بشود.

5.       استفاده از قواعد نگارش و پاراگراف بندی مطالب وبلاگ و همچنین استفاده از علامتهای ابتدای جمله می تواند باعث افزایش خوانائی وبلاگ شما شود.  

6.       در به کارگیری استاندارها برای وبلاگ نهایت استفاده را ببرید یک قاعده داخلی داشته باشید و سعی کنید به آن پایبند باشید در مورد عکسهایی که در وبلاگ درج میکنید سعی کنید   اندازه عکس‌ها ؛ درج محل قرار گیری عکس ؛ چگونگی درج توضیحات ؛ درج عنوان وبلاگ در عکس‌ها دارای یک شیوه کاری و استاندارد داخلی باشید علاوه بر نظم دهی به کارتان یک راهنمای مناسب برای بازدیدکننده خواهد بود

7.       در مورد فونت و رنگ متون از حساسیت خاصی به خرج دهید مثلا تیتر عنوان خود را قرمز و بافونت بولد سایز10  توهما باشد ؛ میان تیترها با رنگ آبی و همان فونت ؛ فونت عمومی متن مقالاتتان مشکی با فونت  10 توهما معمولی باشد ؛ لینکتان رنگ نارنجی و ... این به کاربر کمک می‌کند راحتر مقالات و مطالب شما را دنبال کنید


X